Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2014 23:20 - Слънцето и змеят
Автор: cvetniprikazki Категория: Забавление   
Прочетен: 783 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.09.2014 23:03


автор: Петя Иванова

Вдън гората, в една пещера живеел змей. Когато бил млад бил много бърз и силен и всички му се възхищавали. Той обичал да вози деца на гърба си, а те му носели всякакви вкусотии. Но когато остарял все се хвалел и постепенно всички се отдръпнали от него.

Един ден, както си летял и скучаел, се спънал в лъчите на Слънцето.

-          Къде си се разпростряло? – ядосал се той.

-          Извинявай, - казало то – не те видях.

-          Хайде да се състезаваме! – казал змеят - Ще обикаляме земята и ще видиш, че съм по-бърз от тебе!

-          Но всички знаят, че Земята обикаля около мене! – възпротивило се Слънцето, но все пак се съгласило, уверено, че ще спечели.

Змеят разперил криле, напомпал гърди и полетял. Слънцето леко и елегантно се понесло до него. Летели с такава скорост, че на Земята шеметно започнали да се сменят денят и нощта. Когато се стъмнявало, хората си лягали, а когато се съмвало, отивали на работа, а децата излизали да играят по площадките.

Отначало им било интересно, но след това тази бърза смяна на ден и нощ им омръзнала и решили да ги спрат. И тъй като змеят бил известен с апетита си, му сготвили вкусни ястия и подредили голяма трапеза. На масата поставили и бира и сок. Започнали да веят с ветрила, за да стигне миризмата до него. Минал змеят край тях и така вкусно му замирисало:

-            Ох, как ми се доядоха пържоли и кюфтенца! – тежко въздъхнал той и се спуснал над земята, съзрял и бирата и сока, осъзнал колко е гладен и жаден, настанил се удобно и хубаво се натъпкал.

Когато се опитал пак да полети, не успял, понеже търбухът му се бил надул и го дърпал надолу. Легнал и заспал, като похърквал силно.

А в това време Слънцето продължавало да лети. Събрали се хората на съвет да решат как да го спрат. И тъй като то нямало приятелка, решили да му намерят. Обадили се по телефона на най-красивата звездичка – Зорница. Шивачките й ушили красива златна рокля, купили й най-красивите сандали, а гримьорката й сложила златни сенки и червило, лакирала й ноктите на ръцете и краката й.

И уж случайно Слънцето я срещнало. То било поразено от красотата й, завъртяло се около нея, направило с лъчите си люлка и я залюляло. След това от златарския магазин и купило пръстен с диамант, паднало на колене и й предложило да се омъжи за него.

 

Направили голяма сватба, а змеят летял наоколо. Родили им се много деца, но всичките били звездички. И понеже всеки от тях се гордеел с красотата си, за да не се засенчват, Слънцето излизало на разходка през деня, а звездата Зорница – нощем.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cvetniprikazki
Категория: Забавление
Прочетен: 29211
Постинги: 18
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031