Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2014 17:05 - Момиченцето с вълшебното джобче
Автор: cvetniprikazki Категория: Забавление   
Прочетен: 515 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.09.2014 23:07


автор: Петя Иванова

Ани имала лилава рокличка с вълшебно джобче. Когато отивала на рожден ден, трябвало само детето, което празнувало, да си пожелае някоя играчка и тя се появявала от джобчето й. Когато Мимето навълшила 3 годинки, от джобчето с епоявила говореща кукла. За Коцето имало футболна топка, а за Божан – метална количка.

Един ден момченце си пожелало делфинче, но когато то се опитало да излезе от джобчето, опашката и перката му се заклещили. Ани му казала: „Трябва да правиш упражнения, за да отслабнеш.“ То задвижило бързо перки и опашка и излязло. Момченцето си го взело, занесло го в къщи и го пуснало в басейна. От водата то станало голямо и момченцето се обадило на Анито да дойде да си поиграят с него.

Анито си сложила надуваеми възглавнички на ръцете и скочила във водата. Толкова харесала делфинчето, че го целунала по бузката и изведнъж то оживяло.играли си през целия ден с него, а вечерта то пак се превърнало в малка играчка.

На 1 юни Анито решила да зарадва всички деца. Намазала пръстите си с боя. Палеца – с жълта, показалеца – със зелена, средния – с червена, безимения – със синя, а кутрето – с оранжева боя. Бръкнала в джобчето, разперила пръсти и те наризували над градчето цветна дъга. Бащите вързали на дъгата различни играчки – кончета, коли, влакчета, люлки, децата се качили в тях и дъгата се завъртяла като огромна въртележка.

След това усетили, че обувките им се раздвижват и затанцували. Когато огладнели, от съседната пицария ги почерпили с по парче пица, а за десерт момчетата изяли по един голям син, а момичетата – розов, сладолед. Това бил най-веселият ден в живота им, и дори, когато порастнали си спомняли за него и го разказвали на своите деца.

 

Рокличката на Анито с годините избеляла, скъсала се и й станала съвсем, съвсем малка. Ръката й вече не се побирала в джобчето и тя не можела да прави вече вълшебства. Растяла и с годините ставала все по-красива и по-умна. Когато била вече студентка и учила в София, се върнала за една ваканция в своето градче, сложила нова къса рокля, високи обувки и излязла на разходка с приятелки. Дългата й руса коса се веела от вятъра, а обувките й весело потропвали. Красиво русо момче откъснало теменужка от градината, подало й я, и и казало: „Ти си моето вълшебство!“. И тя разбрала, че при нея е дошла любовта.

 




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: cvetniprikazki
Категория: Забавление
Прочетен: 29315
Постинги: 18
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930